Dragon Ball Extra
Dragon Ball Extra
Figyelem!!!

 


Figyelem!!!

Felkerült a DBGT 6.rész a DBZ 42.rész a DB 2.rész és a Trunks Movie!! Jó szorakozást


 Start | Stop

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Dragon Ball
 
Dragon Ball
 
Dragon Ball Z
 
Dragon Ball Z
 
Dragon Ball GT
 
Dragon Ball GT
 
Szavazz
Kedvenc Szereplőd???

Son Goku
Vegeta
Piccolo
Más Valaki....
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Ennyien vagyunk Éppen!
page counter
 
Különleges Tárgyak

Varázslatos tárgyak

Varázsbot

A varázsbot a Dragon Ball sorozatban Son Goku legfőbb harci fegyvere. A botot nagyapjától, Son Gohantól kapta annak idején. A bot különleges hatalommal bír, parancsra bármilyen hosszúra ki tud nyúlni, és elpusztíthatatlan. Így mindennek ellenáll, mint a tűz, vagy bármilyen kemény anyag. A botot Son Goku végig harci eszközként használja, csupán Szívtelen Sátán legyőzése után derül ki a valódi funkciója.

A varázsbot eredetileg a kapocs a Szent Torony és az Isteni Királyság között. A botot be kell helyezni a Szent Torony tetején található kis nyílásba, és a botba kapaszkodva meg kell nyújtani a botot, ami mint egy lift, felvisz az Isten palotájához. Itt a palota alján is van egy lyuk, ahova a bot pontosan belepasszol. Csak Son Goku jutott fel ilyen módon a Mindenhatóhoz. De feljutni ide csak Karin mester engedélyével lehet, aki egy csengettyűt ad, és ez bizonyítja, hogy valóban a torony mestere küldte.

Varázsfelhő

A varázsfelhő vagy repülő felhő egy kiemelkedő varázslatos elem a Dragon Ball világában. A varázsfelhő egy tényleg repülni képes sárga felhő, amely szólításra megjelenik a gazdájának, így utazási eszköz lesz. Ám csak a tiszta szívű emberek tudnak ráülni, mások egyszerűen keresztülesnek rajta. Son Goku kapja ezt a
felhőt Zseniális Teknőstől (aki amúgy átesik a felhőn), és innentől kezdve a fő utazási kelléke lesz. Rajta kívül nagyon keveseknek sikerül megülni a felhőt a sorozat során (Chichi, Lanch (amikor jóságos), Arale, Son Gohan, Son Goten). A felhőt a Szívtelen Sátános részekig használja, mert ott Tamborin, a Sátán egyik démonja elpusztítja, így Son Goku kap egy újat Karin mestertől. A Dragon Ball Z-nek már csak az elején használja Son Goku, később amikor Son Gohan
főiskolára jár, akkor is használja egy ideig.

Létezik egy sötét színű varázsfelhő is, ilyet Tao Pai Pai kapott Karin mestertől, tehát ez a felhő a gonoszakat is tudja szállítani.

Varázsbabok

Varázslatos hatalommal bíró babszemek, Karin mester termeszti őket a Szent Toronyban. Érdekességük, hogy egy babszem elfogyasztásával legalább tíz napi élelmet lehet pótolni. Ez főleg Son Gokunak és Yainak volt fontos, az utóbbi ezért itt is maradt lakni, ezért is van mindig Yaji Karin mesternél, mert mindig van mit enni. Később, a Dragon Ball végén, és főleg a Dragon Ball Z-ben már a másik hatását használják ki. A babok képesek teljesen felgyógyítani akár egy halálosan megsérült embert is egy pillanat alatt. A sorozat során így nagyon fontos lesz, csak mindig túl kevés van belőlük, és elég lassan teremnek.

Ultra Szent Víz

A Szent Torony tetején található, Karin mester őrzi. A legenda szerint, aki megmássza a Szent Tornyot, és itt iszik a Szent Vízből, az sokkal erősebb lesz, mint volt. Azonban a valóság nem teljesen ez. Son Goku is megmássza a tornyot, és találkozik Karin mesterrel. Itt az a feladata, hogy megszerezze a cseles macskától a vizes flaskát. Ám ez nem egyszerű, mivel Karin mester gondolatolvasó, és nagyon erős is. Zseniális Teknősnek ez a feladat három évig tartott, míg Son Goku alig három nap alatt megszerezte a vizet. Azonban kiderül, hogy víz közönséges csapvíz, és abszolút semmi hatása nincs. Ami mégis
erősebbé teszi Son Gokut, az a három napig tartó folyamatos kemény edzés, így kétszer-háromszor erősebb lesz.

Szent Víz

Ez a Szent Víz valóban az igazi Szent Víz, ennek tényleg van erősítő hatása. Son Goku akkor indul el a megszerzésére, miután Szívtelen Sátán legyőzte őt. Így Karin mester javaslatára elindul felkeresni a vizet, ami egy távoli jéglabirintusban található. Yaji is vele tart, bár eleinte nem önszántából. A Szent Víz által újjászülethet az ember, de el is vesztheti az életét. Eddig Son Gokun kívül mindenki belehalt abba, hogy ivott belőle, ugyanis a víz csak akkor ad erőt, ha érdemesnek találja rá azt, aki iszik belőle.

Szent Kard

A Neptunuszok világának szent ereklyéje. Az Istenek Birodalmában van egy óriási szikla, amibe bele van szúrva ez a kard. Aki ki tudja húzni a kardot a sziklából, és utána bánni is tud a karddal, az bárkit legyőzhet vele. A kardot maguk a Neptunuszok sem tudták kihúzni még, a Dragon Ball Z sorozatban Son Gohannak sikerült, amikor Neptunusz és Kibitó elvitték az Istenek Birodalmában. Neptunusz abban bízott, hogy Son Gohan elpusztíthatja ezzel a karddal a démoni Bubut. A kard kihúzása után azonban nem volt egyszerű Son Gohan helyzete, mivel a kard nagyon nehéz volt, Kibitó fel sem tudta emelni a földről. Son Gohannak végül sikerült megfelelően bánni vele. Amikor Son Goku megérkezett, kipróbálták a kardot különböző keménységű anyagokon. A legkeményebb létező anyag ellen azonban eltört. A kardból jelent meg a Tizenöt generációval ezelőtti Neptunusz, aki a kardba volt idáig bezárva.

Varázsfülbevaló (Potara)

A Neptunuszok kincsei között találhatóak meg, olyan fülbevalók, amelyeket a Neptunuszok viselnek a fülükben. Ám ezen felül ezeknek mágikus hatalmuk, mivel ezeknek a fülbevalók segítségével két személy képes eggyéválni, vagyis fuzionálni. Ezt úgy lehet elérni, hogy ez egyikük a jobb fülébe, másikuk a bal fülébe tesz egy-egy fülbevalót, és így egyesülhetnek. Ám a fúzió soha nem szűnik meg, hanem örökké tart.

Akik fuzionáltak a sorozat során a fülbevalók segítségével:
- Az idősebb Neptunusz és egy öreg boszorkány

- Neptunusz és Kibitó, akikből Shibitó lett

- Vegita és Son Goku, akikből Vegoku lett (ők később mégis szét tudtak válni)

2. Technikai vívmányok

Kapszula

A kapszula az első olyan technikai csoda, amely a Dragon Ballban megjelenik. A kapszula tényleg egy kis kapszula, amely azonban bármilyen méretű járművet, házat, és bármilyen más tárgyat (pl. Bulma apjának a szexújságjait is) képes miniatürizálni. Vagyis egy kapszulában kis helyen elfér vagy hat jármű és egy ház is. Ezt a csodát amúgy Bulma apja, Dr. Brief találta fel, ezzel megalapítva a Capsule Corp. gyárat, ahol a kapszulagyártás folyik.
A kapszulába úgy lehet összezsugorítani a járművet, vagy házat, hogy azon van pont erre a célra elhelyezett kapcsoló, és ezt megnyomva a tárgy egy kapszulává alakul. Visszafelé is ugyanígy működik, ilyen a kapszula tetején lévő gombot kell megnyomni, és el kell hajítani. Mindkét alkalommal egy robbanás következtében történik a kapszulává alakulás, vagy az eredeti tárggyá alakulás. A sorozat során végig találkozunk a kapszulákkal, de főleg a sima Dragon Ball alatt.

Sárkányradar

Bulma találta fel, egy olyan radar, amely képes lokalizálni az adott bolygón lévő kristálygömböket. A sárkányradar elnevezést a sárkánygömbök elnevezése után kapta. Nagyon fontos szerkezet, mert e nélkül szinte lehetetlen megtalálni a kristálygömböket. Így az egész sorozatban fontos lesz, de a radar már nem ugyanaz, amit eredetileg Bulma készített, mert azt Blue tábornok elrabolta Son Gokutól, így Bulma újat készített. A sárkányradar tehát a sima Dragon Ballban a legfontosabb, de a GT-ben a feketecsillagos gömbök felkutatásakor is fontos lesz, Bulma néhány átalakítást kell, hogy eszközöljön, hogy nagyobb hatótávban jelezze a kristálygömböket. Ezt a radart eszi meg Giru, a kis robot, így ettől kezdve ő lesz a sárkányradar is, a hátán lehet látni a radart.

Zsugorító óra

Ugyancsak Bulma találmánya, csak a sima Dragon Ballban fordul elő, és ott is igen keveset. Ez valójában egy normális óra, de ha a viselője megnyomja az óra oldalán lévő gombot, akkor az óra lekicsinyíti akkorára, amekkorára a viselője gondolja. Bulma ezzel a szerkezettel utazik Son Gokuval a varázsfelhőn, mivel Bulma leesne normális esetben a felhőről. Később Zseniális Teknősnek adja, aki arra használná, hogy a vécében összezsugorodva meglesse Bulmát, majd Launcht. De egyik sem sikerül neki, egyszer a szennyvízcsatornában, másszor a porszívó porzsákjában köt ki.

Kémrepülőgép

Bulma által épített kis kémrobot-repülő a Vörös Szalagos részek alatt. Bulma azért építette, hogy kideríthesse, hogy hova megy Son Goku (aki éppen a Vörös Szalagrend főhadiszállása felé igyekezett). Ez egy kicsi nagyon gyors repülő kamerával felszerelve, így Bulmáék látták a kamera által látottakat. Aztán Bulma elirányította a Vörös Szalagrend főhadiszállása felé, és így rájöttek, hogy Son Goku hova tart. Itt azonban a védelmi rendszer megsemmisítette a kis repülőt.

Űrkapszula

A csillagharcosok és Dermesztő embereinek űrhajói. Az űrkapszulának semmi köze nincs a Földön használatos kapszulákhoz. Az űrkapszula egy egyszemélyes űrhajó, egy gömb alakú jármű, olyan mint egy kis meteorit. Ezzel utaznak a bolygók között, rendkívül ellenálló anyagból készült űrhajók, simán kibírják a bolygó felszínére érkezést, és a becsapódást. Ilyen kapszulával érkezett Son Goku (gyerekként), Raditz, Nappa, Vegita. A namekra ilyen űrhajóval érkeztek a Különleges Erők, és ilyennel menekült meg Son Goku a Namekról, ill. ezzel érkezett vissza a Földre.

Fürkész

A csillagharcosok és Dermesztő embereinek műszere. Egy nagyon kifinomult technika eredménye, egy kis műszer, amelyet a harcosok a bal szemükön és fülükön viselnek. A műszer képes bemérni bármilyen élőlény harci erejét, és annak távolságát. A harci erőt harci egységekben méri, amit a harcos a saját harci egységeihez mérve fel tudja mérni az ellenség erejét. A műszert a Z-ben
először Raditz használja, de a fürkész rögtön becsapja, mivel Son Goku és Ifjú Sátán képesek visszatartani az energiáikat, illetve gerjeszteni is tudják őket. Ezzel alaposan meglepik Raditzot, később Vegita már nem hagyatkozik a
műszerére emiatt, és ő is kifejleszti az energia megérzésének képességét. Dermesztő emberei használnak még ilyen műszert, de ezek többnyire felrobbannak a túl nagy erő bemérésekor. Viszont ezek a fürkészek már a kristálygömböket is lokalizálni tudják.

Regeneráló berendezés

Dermesztő embereinek fejlesztése, egy olyan gépezet, amellyel rövid idő alatt fel lehet gyógyítani bárkit akár halálos sérüléseiből is. Vegita használta először, amikor a Termo bolygóra visszatért a Földről. A gépezetbe bele kell helyezni a sérültet, és rákapcsolni a lélegeztetőt. Ekkor egy zöld folyadékot engednek bele a gépbe és teljesen ellepik vele a sérültet. Ez a folyadék egy olyan anyag, ami gyógyító hatású, így ezzel a gép teljesítményének és a sérülés mértékének függvényében rövid idő alatt meg lehet gyógyítani bárkit. Vegitát kétszer is ezzel, Son Gokut pedig egyszer ezzel a géppel gyógyították fel.

Csillagharcos harci öltözet

Eredetileg ez is más fajok fejlesztése, ahogyan a gyógyítógép és a fürkész is, de a csillagharcosok megvették ezt a technikát más fajoktól. Dermesztő emberei is ilyen harci öltözetet viselnek mint ez.

A harci öltözet részei:

- egy ellenálló kezes lábas ruha

- egy pár könnyű de ellenálló csizma

- egy pár könnyű de ellenálló kesztyű

- egy kemény de nyújtható nagyon ellenálló páncél a felsőtestre (van vállvédős és vállvédő nélküli, ill. combvédős-vállvédős is)

Később Bulma is készített ilyen harci öltözetet (ezek vállvédő nélküliek voltak) Vegita megrendelésére, így Vegita, Trunk, Son Gohan és Son Goku is felvett egyet-egyet. A többiek nem voltak hajlandóak felvenni ezt a ruhát.

 

3. Legendás csillagharcos

A legendás csillagharcos kérdése a Dragon Ball Z sorozat történetének egy nagy problémás pontja, amit többféleképpen magyaráznak, ill. próbáltak magyarázatot keresni rá. Mondhatjuk talán azt is, hogy ez a kérdés egy egyszerű baki, ami viszont történetformáló szerepe miatt fontosabb annál. A következőkben ezt a témát fejtem ki.

A csillagharcosoknak van egy legendájuk, miszerint minden ezer évben eljön egy harcos, akiből szuper csillagharcos lesz. Ez a harcos korlátlan erővel rendelkezik, és az egész Galaxist az uralma alá hajthatja.

Ennyi a legenda, a valóság azonban teljesen más, mivel legendás szuper csillagharcos kiléte máig vita tárgya, nem tisztázott. A sorozat egyik bakijának is tekinthetjük ezt a legendát, amit később a készítők igyekeztek kiküszöbölni, bár nyilván ettől többről van szó. Nézzük meg tehát logikusan átgondolva, hogy vajon milyen érvek szólnak a legenda igaza és hamissága, ill. a legendás harcos kilétének több lehetősége mellett.

Az okok, amiért ez probléma:

Amikor Son Goku átváltozott a Namekon szuper csillagharcossá, akkor a legenda beigazolódni látszott. Csakhogy később Vegita, jövőbeli Trunk, Son Gohan, Son Goten, kis Trunk is képesek lettek elérni ezt a szintet.

Ennek a problémáját és a legendás csillagharcos legendáját úgy próbálták továbbszőni, vagy megoldani, hogy kitalálták a szuperharcos szinteket (1-4-ig: lásd: Fajok). Ezzel tovább lehetett szőni a legendát, csakhogy megint mindenki elérte ezeket a szinteket, és a GT-ben Son Goku és Vegita is eléri a negyedik szintet.

Ami ezután következett:

Megcsinálták tehát a Dragon Ball Z movie-kat, hogy akkor ha nem Son Goku és nem Vegita, vagy valamelyikük leszármazottja lesz a legendás csillagharcos, akkor majd valaki más. Így jött az ötlet Brollyról, aki ugyanazon a napon született, mint Son Goku, és valahogy ő is megúszta az apjával együtt a Vegeta bolygó elpusztulását. Legyen tehát Broolly a legendás harcos. Csak a moviekban, végül mégsem ő lett (három moviet is készítettek róla), mert Son Goku, aki a jóság megtestesítője, minden alkalommal győzedelmeskedett felette.

Így hát végignézve a dolgokat nagyon úgy néz ki, hogy a készítők a saját csapdájukba estek. Vagy mégsem?

Ami végül még jobban megbonyolította a dolgokat:

A Moviek később készültek ugyan, de Toriyama csapata megpróbálta megoldani a kérdést. Mivel a Brollys moviek a Dragon Ball GT előtt játszódnak, még logikusan is jött, hogy a legendás csillagharcos a GT-ben bukkanjon fel Son Goku személyében. Az eredeti terv tehát tökéletes volt. A Brollys moviek ugyan bekavartak, és bonyolultabbá tették az egészet, de mivel minden alkalommal sikerült legyőzni, nem ő lett a legendás csillagharcos. Történet szempontjából Brolly után a Dragon Ball GT jön, ahol Son Goku is és Vegita is eléri a negyedik szintű csillagharcos szintet. Az Öreg Neptunusz szavaiból kiderül, hogy ez a szint jelenti a legendás csillagharcos szinten. De az, hogy ketten is elérték ezt a szintet, megint problémás. Így azt mondhatjuk, ha van legendás csillagharcos, a legenda biztosan nem igaz, mert a legenda már az első szintű csillagharcosra azt mondaná, hogy ez a legendás csillagharcos.

A legenda igaz, vagy hamis?

A legenda tehát ellentmondásos, nem derül ki, hogy a negyedik szintű, vagy az első szintű csillagharcos szint legendás. Ha megnézzük hogy a Vegeta bolygó lakói, a csillagharcosok egyenként nem képviseltek soha jelentősebb erőt, akkor látjuk, hogy nekik már az első szintű csillagharcos legendásnak számítana. De mivel ezt a szintet Son Gokun kívül még öten ugyancsak elérték, és persze tovább mentek a többi szint felé, akkor bizony a legenda ez irányú megközelítése azt mutatja, hogy ez nem igaz. A negyedik szint már helytállóbb, mivel ettől a szinttől már tényleg nincs több szint, és a legendának is megfelel.

Végső következtetés:

Tehát a legendás csillagharcos a negyedik szintet jelenti, csak ekkor igaz a legenda. A negyedik szintet csak Son Goku és Vegita tudta elérni, így tehát ezen az egyetlen ponton sántít a legenda (bár Vegita csak Bulma gépezetével tudta elérni, tehát nem szabályos módon). Hogy melyiküket tekinthetjük a legendás csillagharcosnak? Nem lehet megmondani. Vegita végig magát tartotta érdemesnek arra, hogy ő legyen a legendás harcos. Ez persze lehetetlenné vált, amikor Son Goku mindig egy lépéssel előtte járva erősebb volt nála. Ezt maga is beismerte a Dragon Ball Z végén. Így hát nyitva marad a kérdés, ha csak el nem fogadjuk mindkettőjüket. A legendás csillagharcos kiléte tehát továbbra is hozzáállás és nézet kérdése lesz...

 

4. Istenek

Istenek is megjelennek a Dragon Ballban, és szövevényes rendszerükkel igencsak megértési nehézségek alakulnak ki. A Dragon Ballban igen egyszerű módon kiderül, hogy ki az Isten, és az aki alá tartozik:

A Mindenható (akinek a namek neve nem derül ki) a Föld istene

Karin mester, a legfőbb isten, de még a Mindenható alatt áll.

A Dragon Ball Z-ben aztán kiderül a valódi sorrend, de ez iscsak szép sorjában.

A végső sorrend:

Nagy Neptunusz (az összes Galaxis istene)

A négy Neptunusz (Észak, Dél, Kelet, Nyugat: a négy galaxis istenei)

Nagy Kaitó (a Kaitók vezetője és istene)

A négy Kaitó (Észak, Dél, Kelet, Nyugat: az egy-egy Galaxisok istenei)

Yama, a nagy ítélethozó (ő dönti el, hogy a holtak Mennybe vagy a Pokolba kerülnek-e)

A Mindenható (egy bolygó istene, jelenleg a Földé a Mindenható, majd később Dende)

A Mindenható Karin mester tornya felett lakik az Isteni Királyságban a palotájában. Innen csak a Mindenhatóval lehet eljutni a Túlvilágra. Itt van Yama, a nagy ítélethozó palotája, majd e felett találhatók a Kaitók bolygói.

A Kaitók mindegyikének van egy külön kis bolygójuk, ahol laknak. Ezek fölött van a Nagy Kaitó bolygója, ami sokkal nagyobb. Efelett pedig valahol a messzeségben található az Istenek Birodalma, ahol a Neptunuszok élnek.

 

5. Nevek jelentései

Báta: bataa = vaj

Brá: melltartó

Brief = burifu: briefs = alsónadrág

Bulma: bloomers = szoknya

Cargo: cargo = szállítmány

Cell: cell = sejt

Chaosz: O-cha = zöldtea

Chichi: apa vagy mell

Cold tábornok: (Korudu): hideg, fagy

Csillagharcos (Saiyajin): jasaijin = zöldség

Dende: dende (nmushi) = csigaféle

Dermesztő: (Furiiza): dermesztõ

Gineour (Ginyuu): gyunyu = tej

Gohan: rizs, vagy étel

Goku: -ku = ég???

Goten: -ten = ég

Gurud (Gurudo): (yo)guruto = joghurt

Herkules (Mr. Satan): Satanuu = sátán, ördög

Ifjú Sátán (Piccolo): Piccoro: pikoló = kicsi, furulyaszerű hangszer

Jackie Chun: Jackie Chan

Jees (Jiisu): chiisu = sajt

Kasaló (Kakarotto): carrot = répa

Teknős: Kame sennin = Öreg Teknős

Karin (Karintou): snackszerû, ropogtatnivaló (senzu)

Krilin (Kuririn): gesztenye

Lanch (Lunch) = Ranchi: ebéd

Junior (Ifjú Sátán álneve): Ifjabb Démon

Maron (Marron): gesztenye franciául

Nil (Neeru): (s)nail = köröm

Namek (Nameku): nameku(ji) = meztelen csiga

Nappa: káposzta

Dolong (ourongu): kínai tea

Pilaf (Pirafu): főtt rizs

Raditz (Raditsu): radish = retek

Ríkum (Rikuumu): kuriim = krém

Sheron (Shen-Long): valamilyen Sárkány

Shau: shumai = kínai, nokedliszerû étel

Szívtelen Sátán (Piccolo Daimao): dai-ma-o = nagy démonkirály

Tensin Han: ten = ég

Trunk (Trunks): Torankusu = rövidnadrág

Vegita (Bejiita): vegetable = zöldség

Videl (Biideru): Devil = ördög

Yamcha: dim sum (ez is valami étel)

 

6. Halálok

Nem túl kellemes téma, de érdekes leírni, hogy mely szereplő hányszor halt meg, mivel a sorozat végére végül mindig mindenki feltámad, vagy életben marad, erre jók a kristálygömbök!

Son Goku

1. Ifjú Sátán átlőtte Raditzal együtt

2. Cellel együtt felrobbant

Son Gohan

1. A Földdel együtt elpusztult

Son Goten

1. A Földdel együtt elpusztult

Krilin

1. Tamborin (Szívtelen Sátán démonja) megölte

2. Dermesztő megölte

3. Bubu csokivá változtatta

4. C-17 megölte

Yamcha

1. Vegita és Nappa zöldségembere megölte

2. Bubu csokivá változtatta

Tensin Han

1. Nappa elleni támadása halálos volt saját magára nézve

2. A Földdel együtt elpusztult

Chaosz

1. Szívtelen Sátán megölte

2. Felrobbantotta magát Nappával együtt

3. A Földdel együtt elpusztult

Zseniális Teknős

1. Végzetes volt számára a Szívtelen Sátán elleni támadása

2. Bubu csokivá változtatta

Ifjú Sátán / Mindenható

1. Nappa megölte

2. A Földdel együtt elpusztult

3. A Földdel együtt újra elpusztult (Dragon Ball GT-ben)

Vegita

1. Dermesztő megölte

2. Egy magára nézve is halálos támadást indított Bubu ellen

Jövőbeli Trunk

1. Cell megölte

Trunk

1. A Földdel együtt elpusztult

Chichi

1. Bubu tojássá változtatta és eltaposta

Bulma

1. Bubu csokivá változtatta

Videl

1. Bubu csokivá változtatta

Dende

1. Dermesztő megölte

Bora

1. Tao Pai Pai megölte

Kibitó

1. Dabura megölte

Öreg Neptunusz

1. Átadta az életét Son Gokunak

Az egyetlen egy fontosabb szereplő, aki mindhárom sorozat folyamán egyszer sem halt meg:

Herkules

 
Óra
 
DB Vegyes
 
DB Vegyes
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Ennyien Látogattak!

free hit counter

 
Linkek
 
Kedvenc Linkek!
 
Szavazz
Milyennek Értékeled az Oldalam?

Kiváló
Nagyon jó
Közepes
Hiányos
Hanyag
Szar
Ritka Szar
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
zenelejátszó
<bgsound src="http://www.gohan66.extra.hu/01-001.mp3" loop=true>
 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt